Cuina lentament la resistència al canvi en el teu centre

Fa uns dies el cap d’estudis d’un centre de secundària ens explicava les seves propostes per a modificar la gestió i el funcionament de l’institut. La seva aposta és aplicar la millora contínua a base de fer molts petits canvis, un procés lent i gradual que en un temps raonable pot ajudar a trencar determinades dinàmiques de centre, sense generar massa resistències.

Ens va preguntar què ens semblava la seva idea. La veritat és que quan em tocava dir la meva, se’m va escapar el riure… tenia el cap en un altre lloc, estava pensant en una granota…

Peter Senge en el seu llibre The Fifth Discipline: The Art & Practice of the Learning Organization ens parla de la paràbola de la “granota bullida”, una bona mostra de com ens afecten els canvis a les nostres organitzacions i de com reaccionem davant de determinades amenaces.

Si ponemos una rana en una olla de agua hirviendo, inmediatamente intenta salir. Pero si ponemos la rana en agua a la temperatura ambiente, y no la asustamos, se queda tranquila. Cuando la temperatura se eleva de 21 a 26 grados centígrados, la rana no hace nada, e incluso parece pasarlo bien. A medida que la temperatura aumenta, la rana está cada vez más aturdida, y finalmente no está en condiciones de salir de la olla. Aunque nada se lo impide, la rana se queda allí y hierve. ¿Por qué? Porque su aparato interno para detectar amenazas a la supervivencia está preparado para cambios repentinos en el medio ambiente, no para cambios lentos y graduales.

La gestió del canvi ha de ser lenta però continuada, gradual però decidida i ens ha de permetre transformar i millorar el nostre centre educatiu.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Cuina lentament la resistència al canvi en el teu centre

  1. Totalment d’acord! Ha de ser un procés lent i continu però jo afegiria que requereix de constància i resistència al desànim de qui el promou i l’anima. Hi ha dies amb retrocesos i és llavors quan cal continuar mirar endavant, cap a l’objectiu, i sense defallir perquè dies així n’hi haurà i molts i, de vegades, venen ganes d’engagar-ho tot. No caigueu en el parany!

  2. Pingback: Cuina lentament la resistència al canvi en el teu centre | Gestió del canvi via @jvivancos @Arturtallada « juandon. Innovación y conocimiento

  3. Pingback: Resumen de la blogosfera educativa [1/7 julio] | inmaeduca

  4. Ho deia el gran Capità Enciam: “els petits canvis són poderosos”. Però no acabo de veure la paràbola d’en Peter Senge, entenc el símil, però el trobo un pèl desagradable i fora de lloc. Estic d’acord en que el canvi sempre serà més suau com a suma de petites passes, però no en que la manera d’afrontar la resistència la canvi sigui fer “bullir granotes”.

    Potser m’he pres la paràbola massa al peu de la lletra…

    Enhorabona pel bloc,

    Sergi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>